Achtergrond

Liever Spelen, voortgekomen uit Mijn Hemeltje, is een winkel en webwinkel met verantwoord (houten) speelgoed voor baby, peuter en kleuter. Daarnaast de plek voor verjaardagen, feesten en de seizoenstafel.

Mijn Hemeltje houdt zich sinds 2008 bezig met het produceren en verkopen van zijden wiegenhemels. Gedurende de tijd werd de collectie uitgebreid met producten voor en rondom de baby. Producten voor de babykamer gebaseerd op natuurlijke materialen zoals zijde, wol en biologische katoen. Naast de wiegenhemeltjes kregen producten voor de babykamer en speelgoed een plek. Ergens is het moment gekomen dat de brede collectie van Mijn Hemeltje haar naam voorbij was gestreefd en Liever Spelen werd geboren.

Met Liever Spelen wil ik bewerkstelligen dat zowel volwassenen als kinderen uitgedaagd en geprikkeld worden. Geprikkeld in het spelen en creëren met en door natuurlijke materialen. Ik streef naar het aanbieden van producten die verantwoord zijn in de breedste zin van het woord. Zowel de gebruikte materialen, de uitdaging die de producten bieden en de productie zijn hierin van belang.

 

Ik vind het belangrijk dat kinderen de fantasie kunnen en leren gebruiken. Dat we leren dat producten niet altijd “af” hoeven te zijn. Het speelgoed moet multi-inzetbaar zijn en iets in gang zetten. Hierbij is het gebruik van verschillende materialen belangrijk. Een houten blok of metalen emmer voelen nou eenmaal anders dan een zelfde product van kunststof. In de productie van ons speelgoed speelt het duurzame karakter en het effect op ons milieu een belangrijke rol. Het is het streven om producten verantwoord en binnen Europa te laten produceren. Onnodige kilometers over weg, zee of door de lucht zijn hierin uit den boze. En natuurlijk staan veiligheid en produceren volgens de wettelijke normen hierin voorop.

Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan het speelplezier van uw (klein)kinderen. We hebben allemaal het beste voor met onze kinderen, de omgeving en hun toekomst.

Niets liever dan spelen.
Linda Tuk.

Geef een reactie