Recept voor Bellenblaas

Nog even en dan breekt het voorjaar weer aan. De tijd dat we eindelijk weer meer buiten kunnen gaan leven. Niets zo lekker als buiten spelen. Niet alleen ontzettend leuk, buiten spelen is ook heel erg educatief. 

Buiten spelen wordt pas echt leuk met verschilende vormen van buitenspeelgoed: de bal, houten schommel, kindvriendelijk stoepkrijt  of met een klassieker als de bellenblaas. De traditionele bellenblaas komt in kleine flesjes en levert helaas ook maar kleine bellen. Leuk voor even, maar al gauw weer op. Met onze zeepbellen makemaakt het kind niet alleen de grootste zeepbellen, met het meegeleverde recept voor bellenblaas  kan er tot in het oneindige worden gespeeld.

bellenblaasstok

Bellen blazen met dit recept voor bellenblaassop

Dit item zorgt ervoor dat kinderen zelf grootse bellen maken. Met een beetje hulp van papa of mama wordt het sop zo weer aangevuld. Succes gegarandeerd.

Wat heb je nodig?

200 ML AFWASMIDDEL: gebruik het meest simpele afwasmiddel dat er is voor je eigen sop. Zonder citroengeur of ingrediënten voor zachte handen.

700 ML WATER: het beste is zacht water. Denk bijvoorbeeld aan regenwater of gedemineraliseerd water dat verkrijgbaar is bij de drogist. De aanwezigheid van kalk in het water doet de zeepbellen sneller uit elkaar spatten.

100 ML Glycerine: eveneens verkrijgbaar bij de drogist.

Als je de hoeveelheid te klein vindt, gebruik dan een veelvoud hiervan in een zelfde verhouding. Roer de ingrediënten rustig door zonder het geheel te laten schuimen, tot een homogeen mengsel ontstaat. Laat het de hele nacht zonder deksel staan.

Tip: voor nog stevigere bellenblaas kun je een scheutje schenkstroop of maisstroop toevoegen.

Meer weten? Bekijk onze collectie buitenspeelgoed.

Geef een reactie