Nationale buitenspeeldag met Green Toys speelgoed

Vandaag 10 juni 2015 is het Nationale buitenspeeldag, en wat een prachtige dag!

Speciaal voor vandaag een blog over het speelgoed van Green Toys, wat gemaakt wordt van gerecyclede melkflessen. Eco speelgoed dat veilig is voor je kind en het milieu.

De dagen worden weer warmer en de zomervakantie komt al weer in zicht. Heerlijk om weer meer naarbuiten te gaan, de natuur in en het water op. Wat is er dan mooier dan spelen met speelgoed dat daar ook goed tegen kan. Ik kwam het merk Green Toys onlangs tegen bij een leverancier  en moet eerlijk zeggen dat ik er even over heb na moeten denken, want plastic….kan dat wel bij ons? Ook al is het gerecycled?  Zo tussen al het houten en metalen speelgoed voelde het eerst een beetje misplaatst voor mij. Ik heb me eerst eens goed ingelezen in de organisatie die deze producten maakt .

greentoys kiepwagengreen toys zandbaksetSpeelgoed-boot-van-gerecycled-materiaalgreen toys zandbak set kindgreen toys zandbakset

GreenToys is een Amerikaanse onderneming. Ze maken, verzamelen en testen alles binnen Californie om het milieu zo veel mogelijk te sparen en geen onnodige kilometers te maken. Ze importeren dus geen palstic uit andere landen om daar hun grondstoffen uit te halen. Rijdens de productie worden de schadelijke stoffen zoals BPA er uit verwijderd, Californie is een van de staten met de hoogste controles op naleving van voorschriften, waardoor we er zeker van kunnen zijn dat er ook echt geen schadelijke stoffen inzitten of vrijkomen tijdens het proces. Alles wordt gecontroleerd door een derde partij, bevatten geen traceerbare BPA en worden niet ge-coat zodat  de kans op loodhoudende verf minimaal is.

De plastics die gebruikt worden zijn die van de melkcontainers, jawel dezelfde die we nu ook in onze supermarkt kopen en vervolgens weggooien. In Amerika worden ze speciaal aprt verzameld om later verwerkt te worden toto het meest schone plastic dat jeje voor kunt stellen.Zelfs de vwepakking is gericht op het milieu. Het is gemaakt van gerecycled karton waar drukinkt voor wordt gebruikt op basis van soja, het is simpel te openen en kan zo gecomposteerd worden. Er worden geen onnodige plasics en cellofaan gebruikt om hetmooier te laten lijken met verpakken.

Gaje dus op zoek naar milieuvriendelijke  producten, let er dan op dat ze het Green Toys logo dragen dan weet je dat het goed en betrouwbaar is.

Persoonlijk vind ik de materialen erg fijn en stevig voelen, de gebruikte kleuren zijn erg mooi en omdat er niet gecoat wordt komt het materiaal extra tot zn recht. Verder vind ik het ook super stoer dat zij de producten zoals een werkbank ed dan ook in het roze maken, want waarom zou dit nou niet voor meisjes kunnen zijn.

 

 

Geef een reactie